fbpx
Selecteer een pagina

Compleet programma: Zelfverzekerd in Ouderschap.

Je zoekt steeds naar informatie over ouderschap en opvoeding. Omdat je gewoon heel graag wilt weten hoe dat nou werkt. Je vraagt je af of je wel het goede doet. Het lijkt niet te lukken. Je wilt je kinderen het beste geven, maar je merkt dat je niet de ouder kunt zijn die je zo graag wilt zijn.  Met enige regelmaat staat het hele huis op stelten en zijn de kinderen boos, of gillen de boel bij elkaar. En voor je het weet sta je ook te schreeuwen. Je bent uitgeput. Dit was niet hoe je het je had voorgesteld. Waarom lukt het nou niet? Bij anderen lukt het toch ook?

Herkenbaar?
Jij bent zeker niet de enige. In de 15 jaar dat ik werk als kindertherapeut en opvoedingsondersteuner heb ik honderden ouders mogen begeleiden in het proces naar meer zelfvertrouwen. Want dat opvoeden is ook gewoonweg niet makkelijk. En met regelmaat raak je het contact met jezelf en je kinderen daarin kwijt. Ik weet vanuit mijn jarenlange ervaring en ook als moeder dat dit moeilijk is, en frustrerend, en dat je het gevoel kunt krijgen dat je geen goede moeder bent. Maar hé, dat ben je dus wel. Alleen heb je wat hulp nodig om dat vertrouwen weer terug te vinden.


Je verlangt naar meer rust in het gezin. Het gevoel dat het gezin draait, lekker loopt, dingen ‘smooth’ gaan. Dat de combinatie met werk en gezin goed te organiseren is. Dat je van daaruit kunt genieten van het ouderschap en weer plezier en lol ervaart met je kinderen. In plaats van het gevoel te hebben dat je alleen maar aan het overleven bent.

Zelfverzekerd in Ouderschap zorgt ervoor dat:

 • jij afkomt van dat eindeloze schuldgevoel dat je het niet goed doet.
  (‘Het is mijn schuld dat mijn kind zoveel huilt! Waarom lukt het mij niet dit te veranderen?’)
 • jij leert om te gaan met onzekere momenten binnen het ouderschap.
  (Zoals wanneer je je kind huilend hebt achtergelaten bij de juf op school.) 
 • jij de ouder wordt die jij wilt zijn, zonder schaamte.
  (Geen trillende knieën meer als jouw kind een woede-uitbarsting heeft op het schoolplein) 
 • jij handvatten hebt om je opgroeiende kinderen op de juiste manier te ondersteunen.
 • jij crisismomenten in het gezin helemaal kan managen en echt geen zwetende oksels meer krijgt bij driftbuien! 

 

‘Waarom voelde ik me zo verdrietig en onzeker bij mijn eigen kinderen?! Ik ben zo ontzettend opgelucht dat ik daar nu, door dit programma, meer duidelijkheid over heb. Ik ben echt blij dat ik dit mezelf en mijn kinderen gegund heb.’

Christel, moeder van Luke (7) en Pip (3)