fbpx

‘Hij begon!’ ‘Niet waar! Jij hebt mij geduwd!’

Je bent er helemaal klaar mee, maar waar moet je beginnen?

Videocursus
‘Hij speelt altijd de baas!’

De zomervakantie is begonnen. Waarschijnlijk kijk je uit naar veel zon, rust en lol met jouw gezin. Maar ohja… Als je kids zoveel met elkaar samen zijn, is er ook elke dag ruzie. En wat kan dat jou veel stress bezorgen.

Want je wilt gewoon dat het gezellig is! En dat ze elkaar heel laten op die achterbank naar jullie vakantiebestemming. En vooral.. dat jij niet continu politie-agentje aan het spelen bent. Waarschijnlijk hoor je jezelf regelmatig roepen dat het je niet uitmaakt wie er begonnen is. En dat ze nu toch echt een keer gewoon moeten doen. Dikke kans dat jij uit frustratie besluit wie er de schuldige is (‘De oudste moet toch meer verantwoordelijkheid nemen!’), wat de ruzie alleen maar erger lijkt te maken. Nee.. dit is niet de oplossing. Maar hoe dan wel? 

 Laten we daar beginnen. Kinderen hebben het nodig om te leren ruzie maken. Ze weten gewoon niet hoe je op een goede manier omgaat met elkaar als je het oneens bent. Ze zijn impulsief, emotioneel en hebben gewoonweg nog niet de juiste vaardigheden.

 En juist daar kun jij wat aan doen. Want hoe fijn is het als jouw kinderen leren hoe ze ruzie kunnen maken op een manier die tot oplossingen leidt? Hoe fijn als jij je kinderen kunt begeleiden hierbij, zodat ze zelfstandig worden hierin en jou niet meer nodig hebben om tot oplossingen te komen?

Ze hoeven het echt niet altijd met elkaar eens te zijn, dat kan ook niet. Maar het is wel belangrijk dat ze leren hoe ze zelf ruzies kunnen oplossen. Dat ze naar elkaar leren luisteren en een oplossing kunnen vinden.  Zodat jij die taak van politie-agent naast je neer kunt leggen, en jouw kids op een constructieve manier met elkaar om leren gaan. (Ook nogal waardevol trouwens voor alle relaties die ze nu en later zullen krijgen). Wordt het direct weer een stuk gezelliger op jullie achterbank!

In deze vierdelige videoserie neem ik jou mee in dit proces:

Ik leer jou:

  • Wanneer je moet ingrijpen en wanneer niet
    (Zodat je dus weet hoe je voorkomt dat een ruzie escaleert)
  • Wat jouw taak is als moeder tijdens de ruzies
    (Hoe voorkom je dat je kinderen het gevoel hebben dat je ze voortrekt)
  • Op welke manier jouw eigen gevoelens van invloed zijn op de ruzies
    (Yep.. ook bij dit stuk opvoeding kun je niet om jezelf heen..)
  • De super efficiënte 3-stapsmethode om kinderen zelf tot oplossingen te laten komen
    (Super concreet, stapsgewijs; je kunt er direct mee aan de slag)
  • Wat je kunt doen als de spanning bij iedereen te hoog oploopt
    (Eerste hulp bij uit de hand gelopen ruzies!)
  • Hoe jij de band tussen jouw kinderen versterkt
  • Hoe jij ervoor zorgt dat jouw kinderen nu en later in staat zijn om om te gaan met meningsverschillen en ruzie.
    (Heb jij je opvoedtaak maar weer mooi gedaan!)
  • Voor ouders van kinderen van 3-15 jaar

En hierna ga jij dus lekker van jouw vakantie genieten! ❤️

Ik was zo klaar met dat geruzie!  Ik werd er echt kwaad van en chagerijnig. Ik heb Jessica gevraagd me hierbij te helpen en het was zo fijn dat zij zulke concrete stappen kon bieden. Ik snap nu beter wat ik als moeder hierin te doen heb, en heb de tools om mijn kinderen te begeleiden. Het helpt echt. En ik merk ook dat mijn kinderen het veel fijner vinden om het zelf op te kunnen oplossen. Het escaleert gewoon niet meer!

Evi, Moeder van Saar (7) en Ties (10)

Jessica Wesselink-Kleijweg

Jessica Wesselink-Kleijweg

Oprichter Studio Take Care

Jessica heeft sinds 2009 haar eigen praktijk voor opvoedingsondersteuning en begeleidt ouders bij uiteenlopende opvoedvragen. Met een achtergrond van orthopedagogiek en speltherapie heeft zij al honderden gezinnen mogen helpen. Jessica is expert op het gebied van dynamieken in het gezin en ondersteunt dagelijks ouders die veel strijd ervaren met hun kinderen. Zij heeft hiervoor belangrijke methodieken geschreven die gebaseerd zijn op het waardegericht opvoeden en waarbij een balans ontstaat tussen de regie die bij ouders ligt en de regie die kinderen zelf kunnen nemen.