fbpx

Je bent geen slechte moeder als jouw kind niet luistert. Je hebt het alleen nodig dat je het gedrag leert begrijpen én de juiste tools in handen hebt om er iets aan te doen. 

Videocursus
Grenzen stellen vanuit liefde. 

Dat moederschap… Waarom had niemand vertelt dat je je daarin soms zo wanhopig kan voelen? Hoe kan het dat het zo moeilijk is? Dat je gevoelens van jezelf tegenkomt die je niet eens kende. Woedend kun je je voelen. Op je kinderen, op jezelf. Het frustreert je en je voelt je tekort schieten, waarom lukt het niet ze naar je te laten luisteren?

Je vraagt je af wat jij verkeerd doet. Het maakt je zo onzeker. Andere moeders kunnen dit toch ook? Hoe moet je reageren op je kind, zodat niet alles een strijd wordt? En straffen wil je liever ook niet.  

Je weet van jezelf dat je echt wel wat in je mars hebt. Je hebt een leuke baan, fijne vrienden en je leven op orde. Maar nu sta juist jij te schreeuwen tegen je kind, terwijl dat echt het laatste is wat jij wil.

 Je wil vooral weer dat het leuk wordt. Dat je rust ervaart in je gezin. Dat je niet steeds zo moe en gespannen bent. Dat dingen wat meer vanzelf gaan en er minder stress is in het gezin. Zodat je weer plezier hebt met je kinderen en er weer meer gelachen wordt. 

Weet je.. het belangrijkste wat ik je mee wil geven: Je bent echt niet de enige. Al voelt het wel zo. Met mijn 15 jaar ervaring in mijn praktijk voor opvoedingsondersteuning weet ik dat we allemaal worstelen met schuldgevoelens over hoe we reageren op onze kinderen.

En het grootste probleem is misschien nog wel dat we er niet voldoende met elkaar over praten. Waardoor jij denkt dat je alleen bent én dat daardoor ook geen hulp vraagt.

Laten we daar beginnen. Ik ga je helpen. Want we kunnen het weer makkelijker voor je gaan maken. Zodat jij leert begrijpen waarom jouw kind niet luistert. En wat jij kunt doen om dat te veranderen.

We gaan zorgen dat je weer grip krijgt. En voor lucht en ruimte in jouw hoofd. Zodat je er weer voor je kinderen kunt zijn, met aandacht. Om bij te komen, om te genieten en om je kinderen in liefde op te laten groeien, zonder te straffen of schreeuwen. En, zonder schuldgevoelens.

Wat leer jij in deze online 5-delige videotraining?

  • Jij leert grenzen stellen zonder discussie
    Zodat je kind dus wel gewoon z’n schoenen aantrekt, in zijn bed blijft liggen of z’n bord leeg eet. 
  • Ik leer je waarom jouw kind steeds die strijd aan gaat, zodat je snapt wat er gebeurt.  
    Jij zorgt dat je niet meegaat in die strijd en de grip houdt op de situatie. 
  • In elke video zit een duidelijke opdracht, die zorgt dat jij direct met het geleerde aan de slag kunt.
    Doordat jij het gedrag gaat begrijpen, ga je je kind direct anders bijsturen en verandert zijn/haar gedrag.
  • De oefeningen zorgen dat je vanuit liefde kunt bijsturen, zonder schreeuwen en dreigen.
    Want dat is voor niemand fijn, dus daar willen we snel vanaf. 
  • Je leert precies wat je moet doen en zeggen om in verbinding te blijven met jouw kind.
    Omdat gedragsverandering alleen maar plaatsvindt vanuit verbinding. 
  • We zorgen er samen voor dat jij weer plezier gaat ervaren in het moederschap.
    Je hoeft het echt niet alleen te doen!
  • Voor ouders van kinderen van 2 tot 12 jaar.

Om eerlijk te zijn, schaamde ik me best wel als mijn kinderen niet naar mij luisterden. Maar ik wilde ook niet zo’n strenge moeder zijn. Jessica liet me in de video’s zien hoe ik grenzen kan stellen en tegelijkertijd een liefdevolle moeder kan zijn. Die twee dingen gaan dus samen. Ik heb echt veel gehad aan de video’s en na de eerste twee video’s merkte ik al verschil bij mijn kinderen. Dát had ik echt niet verwacht! 

Michelle, moeder van Tris (9) en Daan (6)

Jessica Wesselink-Kleijweg

Jessica Wesselink-Kleijweg

Oprichter Studio Take Care

Jessica heeft sinds 2009 haar eigen praktijk voor opvoedingsondersteuning en begeleidt ouders bij uiteenlopende opvoedvragen. Met een achtergrond van orthopedagogiek en speltherapie heeft zij al honderden gezinnen mogen helpen. Jessica is expert op het gebied van dynamieken in het gezin en ondersteunt dagelijks ouders die veel strijd ervaren met hun kinderen. Zij heeft hiervoor belangrijke methodieken geschreven die gebaseerd zijn op het waardegericht opvoeden en waarbij een balans ontstaat tussen de regie die bij ouders ligt en de regie die kinderen zelf kunnen nemen.