fbpx

Je bent geen slechte moeder als jouw kind niet luistert. Je hebt alleen wat meer kennis nodig om dit gedrag goed te begrijpen. 

MIJN KIND DOET PRECIES WAT HIJ ZELF WIL!

‘Blijf nou eens aan tafel zitten!’
‘Wil je nu alsjeblieft je schoenen aan gaan trekken?!’
‘Hou er nou gewoon eens mee op!
Hoe vaak heb ik je nu al gewaarschuwd?’

WOW, WAT KAN DIT FRUSTREREND ZIJN..

Het gevoel dat je geen grip hebt op je kind.

Het maakt je boos, en moe.

En waarschijnlijk baal je ook nog van jezelf omdat je hebt staan schreeuwen….

Videotraining

Grenzen stellen vanuit liefde

Om eerlijk te zijn, schaamde ik me best wel als mijn kinderen niet naar mij luisterden. Maar ik wilde ook niet zo’n strenge moeder zijn. Jessica liet me in de video’s zien hoe ik grenzen kan stellen en tegelijkertijd een liefdevolle moeder kan zijn. Die twee dingen gaan dus samen. Ik heb echt veel gehad aan de video’s en na de eerste twee video’s merkte ik al verschil bij mijn kinderen. Dát had ik echt niet verwacht!

Michelle, moeder van Tris (9) en Daan (6)

Je bent hartstikke gek op jouw kinderen. En natuurlijk ben je blij dat je hun mama mag zijn. Maar die strijd.. Wat kun je daar moedeloos van worden..

  • Je voelt je soms zo wanhopig. Je komt gevoelens van jezelf tegen die je niet eens kende. Woedend kun je je voelen. Op je kinderen en op jezelf.
  • Het frustreert je en je voelt je tekort schieten, waarom lukt het niet ze naar je te laten luisteren?

  • Je vraagt je af wat jij verkeerd doet. Het maakt je zo onzeker. Andere moeders kunnen dit toch ook? Hoe moet je reageren op je kind, zodat niet alles een strijd wordt? En straffen wil je liever ook niet.

  • Jij hebt geleerd dat als je maar hard genoeg werkt, je alles voor elkaar kunt krijgen. Maar je doet al alles wat je kunt. En juist jij staat te schreeuwen tegen je kind, terwijl je je had voorgenomen dat echt niet te doen!

De tijd met je kids vliegt voorbij, dus je wilt van die tijd kunnen genieten!
Ik ga je daarmee helpen. We gaan zorgen dat er weer rust komt in jouw gezin. 

✅ Je wilt het gedrag van je kinderen begrijpen zodat je ook precies weet wat je moet doen om ze te laten luisteren.

✅ Je wilt dat er weer plezier is in het gezin. Dat jij geniet van de tijd met je kids en niet het gevoel hebt vooral je hoofd boven water te moeten houden.

✅ Je wilt niet meer dat je opziet tegen thuiskomen omdat dat betekent dat de strijd weer begint.

✅ Je wil voelen dat je de grip weer hebt op het gedrag van jouw kind. Je begrijpt je kind als hij ‘NEE!’ zegt en je weet wat je moet doen om deze ‘NEE!’ te voorkomen.

✅ Je voelt je zelfverzekerd en blijft rustig als jouw kinderen de grens opzoeken.

Je voelt weer dat je ‘in control’ bent!

Met 15 jaar ervaring in mijn eigen praktijk voor opvoedingsondersteuning weet ik als geen ander dat je niet de enige bent. En hoe fijn is het dat je er iets aan kunt doen? Het moederschap is de meest uitdagende job die jij in je leven te doen hebt. Maar je kunt dit! Net als die honderden moeders die ik in al die jaren heb mogen helpen!

‘Ik vind de video’s van Jessica zo fijn. Jessica legt rustig en duidelijk uit en dat heeft mij het inzicht gegeven om te begrijpen waarom en hoe ik grenzen stel. Hierdoor heb ik zelfvertrouwen en precies daar reageren mijn kinderen dus op. Nu luisteren ze wel!’

Jenny, moeder van Eef (6), Mees (8) en Daan (10)

Wat gaan we doen in deze online 5-delige videotraining:

 

Grenzen stellen vanuit liefde

  • Jij leert grenzen stellen zonder discussie
    Zodat je kind dus wel gewoon z’n schoenen aantrekt, in zijn bed blijft liggen of z’n bord leeg eet.

  • Ik leer je waarom jouw kind steeds die strijd aan gaat, zodat je snapt wat er gebeurt.  
    Jij zorgt dat je niet meegaat in die strijd en de grip houdt op de situatie.

  • In elke video zit een duidelijke opdracht, die zorgt dat jij direct met het geleerde aan de slag kunt.
    Doordat jij het gedrag gaat begrijpen, ga je je kind direct anders bijsturen en verandert zijn/haar gedrag.

  • De oefeningen zorgen dat je vanuit liefde kunt bijsturen, zonder straffen en dreigen.
    Dus geen: ‘Als je nu niet luistert dan…. !’ Want dat is voor niemand fijn, dus daar willen we snel vanaf.

  • Je leert precies wat je moet doen en zeggen om in verbinding te blijven met jouw kind.
    Omdat gedragsverandering alleen maar plaatsvindt vanuit verbinding.

  • We zorgen er samen voor dat jij weer plezier gaat ervaren in het moederschap.
    Je hoeft het echt niet alleen te doen!

  • Voor ouders van kinderen van 2 tot 12 jaar.
Wie ben ik?

Wie ben ik?

Ik studeerde orthopedagogiek en kindertherapie en sinds 2009 heb ik mijn eigen praktijk voor kindertherapie en opvoedingsondersteuning. Al 15 jaar begeleid ik ouders bij die uitdagende job:  het ouderschap. Ik heb me gespecialiseerd in  de dynamieken die spelen in het gezin en ik ondersteun dagelijks ouders die strijd ervaren met hun kinderen.

Inmiddels heb ik hier belangrijke methodieken voor ontwikkeld. Mijn aanpak is gebaseerd op het waardegericht opvoeden, waarbij een balans ontstaat tussen de regie die bij ouders ligt en de regie die kinderen zelf kunnen nemen. Daarnaast geloof ik heilig in de unieke relatie die elke ouder heeft met zijn kind en de kracht die juist daarin verscholen zit.  

Naast al deze professionele ontwikkelingen ben ik vooral ook moeder van 3 geweldige dochters. Ik snap dus precies tegen welke uitdagingen jij aanloopt en sta heel graag een poosje naast je omdat ik wil dat je voelt dat je het echt niet alleen hoeft te doen!

Al 500+ ouders gingen je voor en beoordeelden de training:

Mijn dochter is echt een pittige tante met haar eigen sterke willetje. Ik ben dol op haar, maar ze luisterde echt niet. Ze lachte me soms zelfs uit. Alsof het voor haar een spelletje was.  Jessica gaf mij de inzichten én praktische tools waardoor ik me weer zeker ging voelen in mijn aanpak. Dit heeft mij enorm geholpen, maar mijn dochter ook! Zij komt nu echt veel meer tot rust,omdat er geen strijd meer is!

Joa, moeder van Fleur (5)

Hoi Jessica! Ok.. eerlijk, ik schreeuwde soms tegen mijn kinderen en ik dreigde continu met het afpakken van de i-pad. Het was continu getouwtrek. Nu snap ik waarom dit niet werkt en hoe ik het wel kan doen. Natuurlijk gaat het nog weleens mis, maar ik snap nu wat er dan gebeurt! En daardoor kan ik het oplossen!

Saskia, moeder van Bente (2) en Doris (5)

Lieve Jessica, wat een mooi programma heb je ontwikkeld. Ik herkende veel van je filmpjes bij mezelf en als ik kijk naar mijn vriendinnen dan denk ik zij ook. Ik heb altijd een fijn gevoel bij jou en dat gevoel straalt ook echt van jou af in je filmpjes. Dankjewel hiervoor!

Lotte, moeder van Kasper (10) en Thomas (6)